Co będzie potrzebne:
- mięso mielone drobiowe (u mnie z indyka) - 30 dkg
- małe, kolorowe papryczki - 15 sztuk
- jajko - jedna sztuka
- świeży koperek - 1 pęczek
- przyprawy - sól, pieprz czarny,
Mięso mielone łączymy z jednym surowym jajkiem i przyprawami. Mieszamy do połączenia się składników.
Koperek płuczemy, drobno siekamy, dodajemy do mięsa mielonego. Dałam go dużo, chciałam żeby był wyczuwalny i widoczny.
- małe, kolorowe papryczki - 15 sztuk
- jajko - jedna sztuka
- świeży koperek - 1 pęczek
- przyprawy - sól, pieprz czarny,
Mięso mielone łączymy z jednym surowym jajkiem i przyprawami. Mieszamy do połączenia się składników.
Koperek płuczemy, drobno siekamy, dodajemy do mięsa mielonego. Dałam go dużo, chciałam żeby był wyczuwalny i widoczny.
Papryki myjemy, przekrawamy na pół, delikatnie odcinamy im wieczka, wyjmujemy gniazda nasienne.
Piekarnik nagrzewamy do 200 C.
Na dno naczynia wlewamy odrobinę wody, nadziane papryczki wkładamy do piekarnika, pieczemy około 45 minut.
Jaszcze ciepłe wyjmujemy na talerz i podajemy. Papryczki są małe, takie na jeden kęs, sprawdzą się jako przekąska na imprezowym stole. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz