sobota, 1 lipca 2017

Koktajl III (kalarepa, ogórek, cukinia, jabłko, imbir, mięta)



Co będzie potrzebne:
- kalarepka - 1 sztuka
- ogórki - 2 sztuki
- jabłka - 2 sztuki
- cukinia - 1 mała albo pół dużej
- imbir - kawałek 
- świeża mięta - kilka gałązek
- olej lniany - 3 łyżki


Wszystkie owoce i warzywa myjemy.



Miętę płuczemy w zimnej wodzie, listki obrywami od łodyg, wrzucamy na dno kielicha.


Jabłka przekrawamy na pół, wyjmujemy gniazda nasienne, kroimy drobniej.




Ogórka, cukinię i kalarepkę obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, wrzucamy do jabłek i mięty.





Imbir obieramy ze skórki, kroimy w plasterki, dodajemy do kielicha razem z 3 łyżkami oleju lnianego.
Wszystko miksujemy.



Gotowy koktajl przelewamy do szklanek, ozdabiamy listkami świeżej mięty.
Koktajl wyszedł bardzo gęsty, sycący, spokojnie może zastąpić niejeden posiłek.
SMACZNEGO.

Stopień trudności: łatwe





 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz