Co będzie potrzebne:
- kalarepka - 1 sztuka
- ogórki - 2 sztuki
- jabłka - 2 sztuki
- cukinia - 1 mała albo pół dużej
- imbir - kawałek
- świeża mięta - kilka gałązek
- olej lniany - 3 łyżki
Wszystkie owoce i warzywa myjemy.
Miętę płuczemy w zimnej wodzie, listki obrywami od łodyg, wrzucamy na dno kielicha.
Jabłka przekrawamy na pół, wyjmujemy gniazda nasienne, kroimy drobniej.
Ogórka, cukinię i kalarepkę obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, wrzucamy do jabłek i mięty.
Imbir obieramy ze skórki, kroimy w plasterki, dodajemy do kielicha razem z 3 łyżkami oleju lnianego.
Wszystko miksujemy.
Gotowy koktajl przelewamy do szklanek, ozdabiamy listkami świeżej mięty.
Koktajl wyszedł bardzo gęsty, sycący, spokojnie może zastąpić niejeden posiłek.
SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz