sobota, 11 czerwca 2016

Wątróbka z boczkiem na grilla


Co będzie potrzebne:

- wątróbka drobiowa - o,3 kg 

- boczek wędzony w plastrach - 1 opakowanie - około 10 plastrów

Wątróbkę myjemy, odkrawamy błonki.


Każdą wątróbkę owijamy w plasterek wędzonego boczku i spinamy wykałaczkę.
 

Roladki kładziemy na rozgrzany grill (u mnie elektryczny, bo robiony na balkonie). Przewracamy kilka razy i grillujemy na rumiano. Są pyszne, polecam smakoszom wątróbki. SMACZNEGO
Stopień trudności:  łatwe






 

2 komentarze:

  1. Super pomysł, bardzo lubię wątróbkę z kurczaka, taka zawinięte w boczek na grillu pewnie palce lizać.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest bardzo smaczna, robiłam ją pierwszy raz, ale na pewno powtórzę.

    OdpowiedzUsuń