Co będzie potrzebne:
- szczypiorek - 1 pęczek
- sałata lodowa - 3 liście
- jajka - 3 jajka
Na sos czosnkowy:
- majonez - 1 łyżka
- śmietana 30% - 4 łyżki
- czosnek świeży lub granulowany
- pietruszka lub koperek suszony
- przegotowana woda (jeżeli okaże się, że sos jest za gęsty)
Sałatę myjemy, kroimy w kosteczkę. Szczypiorek siekamy. Razem wszystko mieszamy, układamy płasko na talerzu.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Przekrawamy na pół, układamy na sałacie.
Składniki na sos mieszamy, jak jest za gęsty możemy dodać odrobinę przegotowanej wody.
Sosem czosnkowym polewamy jaja. Podajemy. Szybka przekąska przygotowana w 10 minut. Polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz