Poprzedni kurczak farmerski był na tyle dobry, że postanowiłam powtórzyć ten przepis, tym razem zrobiłam tylko udźce. Polecam.
Co będzie potrzebne:
- udźce z kurczaka - 6 sztuk
- olej - 2 łyżki stołowe
- przyprawa do drobiu: kurczak farmerski
Udźce z kurczaka myjemy w zimnej wodzie.
Mięso smarujemy delikatnie olejem i posypujemy gotową przyprawą z każdej strony (tym razem użyłam mniej przyprawy, poprzednio kurczak był za słony).
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 C. Kurczaka pieczemy około 70 minut. W połowie pieczenia kurczaka obracamy.
Po
70 minutach kurczak jest mięciutki a skórka rumiana. Tym razem podałam kurczaka z pieczonymi ziemniaczkami. Polecam. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz