Co będzie potrzebne:
- galaretki - 2 sztuki, 1 - malinowa, 1 - brzoskwiniowa
- wrzątek
- maliny - 500 g
- brzoskwinie z puszki - 500 g
Galaretkę brzoskwiniową wsypujemy do płaskiego naczynia, zalewamy 400 ml wrzątku, dokładnie mieszając rozpuszczamy ją. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Brzoskwinie wyjmujemy z puszki, kroimy w drobną kosteczkę i wkładamy do pucharków.
Letnią galaretkę wlewamy do pucharków do połowy. Pucharki układamy na boku (ja wykorzystałam do tego wykładkę po jajkach). Pozostawiamy do ściągnięcia, a potem schładzamy w lodówce.
W analogiczny sposób rozpuszczamy malinową galaretkę. Studzimy ją w temperaturze pokojowej.
Pucharki wyjmujemy z lodówki, do galaretki dokładamy umyte wcześniej maliny.
Deser schładzamy w lodówce. Po około godzinie jest gotowy do spożycia. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz