Co będzie potrzebne:
- jajka - 5 sztuk
- ziemniaki - 5 sztuk
- opieńki marynowane - 1 słoiczek - 200 g
- majonez - 2 łyżki
- jogurt naturalny - 2 łyżki
- czosnek - 6 ząbków
- sól
Jajka gotujemy na twardo, po schłodzeniu obieramy ze skórki, kroimy w dużą kostkę.
Opieńki wyjmujemy z zalewy, kroimy w kosteczkę.
Czosnek obieramy z łupinek, przeciskamy przez praskę, mieszamy z dwoma łyżkami majonezu i jogurtu naturalnego.
Wszystkie składniki: jajka, ziemniaki i grzybki przekładamy do miski, zalewamy przygotowanym sosem czosnkowym, delikatnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i odkładamy do lodówki na minimum godzinę.
SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz