Co będzie potrzebne:
- mięso mielone w indyka - 1 kg- jajko - 2 sztuki
- przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, majeranek, czerwona papryka, czosnek granulowany
- mrożone warzywa z torebki, u mnie kalafior, brokuł, mała marchewka
Mięso mielone przygotowujemy podobnie jak do kotletów. Mięso, 2 surowe jajka, przyprawy, wszystko razem mieszamy, wyrabiamy na gładką masę.
Mięso mielone przygotowujemy podobnie jak do kotletów. Mięso, 2 surowe jajka, przyprawy, wszystko razem mieszamy, wyrabiamy na gładką masę.
Mrożone warzywa przekładamy na ciepłą patelnię, odmrażamy i chwilę podsmażamy do odparowania wody.
Pieczeń rzymską pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 200C.
Bardzo podobnie przygotowałam pieczeń rzymską z jajkiem. Polecam.
SMACZNEGO.