Co będzie potrzebne:
- wątróbka drobiowa - 40 dkg
- winogrona zielone - 200g
- olej - 2 duże łyżki
- przyprawy: pieprz czarny, sól,
Wątróbki drobiowe oczyszczamy z żyłek i błon. Płuczemy w zimnej wodzie.
Całe wątróbki obtaczamy w mące.
Na
patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Smażymy wątróbkę na złoty kolor z
obu stron. Uwaga, wątróbka dość mocno pryszcze podczas smażenia.
Winogrona myjemy, przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki.
Do usmażonej wątróbki dodajemy pokrojone winogrona.
Całość dusimy 5
minut na małym ogniu delikatnie mieszając. Doprawiamy świeżo zmielonym
pieprzem i odrobiną soli.
To moja kolejna wariacja na temat wątróbki z owocami. Bardzo odpowiada mi połączenie wątróbki z owocami. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz