Co będzie potrzebne:
- mielone mięso wieprzowe - 500 dkg
- jaja- 2 sztuki
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek, gotowa przyprawa do mięsa mielonego
- kapusta biała - pół główki
- olej do smażenia
- przecier pomidorowy - 200ml
- sok pomidorowy - 200ml
Dodajemy pieprz czarny, sól, majeranek i gotową przyprawę do mięsa mielonego. Mieszamy.
Kapustę białą kroimy na mniejsze części i bardzo drobno szatkujemy.
Dodajemy do mięsa.
Dodajemy również 2 całe jajka.
Ręką dokładnie wszystko mieszamy.
Na sosie pomidorowym układamy usmażone wcześniej kotlety.
Całość zapiekamy w piekarniku około 20 minut, temperatura 200C.
Kotlety są bardzo smaczne, delikatne, smakiem przypominają klasyczne gołąbki. SMACZNEGO.
Stopień trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz