Co będzie potrzebne:
- tortellini - jedno opakowanie (u mnie z nadzieniem serowym)
- ogórki kiszone - 3 sztuki
- szczypiorek drobny - 1 pęczek
- ser żółty - 20 dkg
- majonez - 2 łyżki
- pieprz czarny mielony, papryka ostra mielona,
- sól - pół łyżeczki
Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Przekładamy do miski.
Szczypiorek płuczemy w zimnej wodzie, siekamy drobniutko, dodajemy do ogórka.
Tortellini gotujemy w osolonej wodzie. Miękkie wyjmujemy, odcedzamy, pozostawiamy do przestygnięcia.
Do miski z ogórkami, szczypiorkiem i serem żółtym przekładamy ugotowane pierożki.
Całość
przyprawiamy czarnym pieprzem i ostrą papryką, dodajemy dwie łyżki majonezu i dokładnie
mieszamy. Gotową sałatkę wkładamy do lodówki, najlepiej smakuje po paru
godzinach, można ją przygotować dzień wcześniej. SMACZNEGO.Stopień trudności: bardzo łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz