- bagietki - 3 sztuki - pieczarki - 4 duże sztuki - cebula - 1 duża - papryka - 1 sztuka - salami i szynka - kilka plastrów - masło - ketchup - przyprawy: czosnek, pieprz, papryka słodka,
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki.
Cebulę obieramy, kroimy w plasterki.
Szynkę i salami kroimy w słupki.
Paprykę myjemy kroimy w paseczki.
Ser żółty tarkujemy.
Bagietki przekrawamy na pół.
Smarujemy bułki masłem i ketchupem.
Kładziemy wcześniej przygotowane składniki. Pieczarki, cebula, szynkę, salami, paprykę, ser żółty, przyprawy.
Tak przygotowane bagietki zapiekamy w piekarniku około 15 minut. Ser się rozpuścił, zapiekanki gotowe. Zapiekanki są chrupiące, mają dużą ilość dodatków, tak jak lubię. Polecam. SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz