Co będzie potrzebne:
- łosoś wędzony - 200 g
- ogórek zielony świeży - 1 sztuka
- koperek świeży - 1 pęczek
- makaron bardzo drobny - 200 g (u mnie literki)
- majonez - 2 łyżki
- pieprz czarny mielony
- sól
W garnku gotujemy wodę. Odrobinę solimy. Na wrzątek wrzucamy makaron, gotujemy 5 minut.
Ugotowany makaron przelewamy zimną wodą, odcedzamy, zostawiamy do ostudzenia.
Ogórka obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miski.
Łososia kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miski.
Koperek płuczemy w zimnej wodzie, siekamy drobniutko, dodajemy do pozostałych składników.
Ostudzony drobniutki makaron przekładamy do miski do ogórka, łososia i koperku.
Całość przyprawiamy czarnym pieprzem, dodajemy dwie łyżki majonezu i delikatnie mieszamy. Gotową sałatkę wkładamy do lodówki, najlepiej smakuje po paru godzinach, można ją przygotować dzień wcześniej. SMACZNEGO.
Stopień trudności: bardzo łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz